Rehber - Turkcell T20'nizi 2.3.5 Sürümüne Güncelleme

27 Aralık 2011 Salı Yeni yazılımı yükleyip yüklemek sizin kararınız Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride. Yazılım yükleme işlemi online güncelleme ile yapılamadığından manuel olarak yapılması gerekiyor. Şimdi bu işlemin nasıl yapılacağına bakalım. Lütfen buradaki adımları birebir takip edin, adımlardan birini atlamanız durumunda yazılım güncellemesini yapamayacaksınız. Eğer bu işlemleri yapamayacağınızı düşünüyorsanız telefonu mutlaka servise götürün ve yazılım güncelleme işlemini serviste yaptırın.
Turkcell T20 Yazılım Günceleme Adımları :
1- Yazılım Güncellemesi surasında tüm verileriniz silineceğinden öncelikle mutlaka tüm verilerinizin Yedeğini almalısınız. Bunun için bir çok yöntem var. Turkcell Yedekleme Android uygulaması ile Rehberinizin yedeğini alabilirsiniz. Ya da Turkcell T20 İçin Hi Suite Android Smart Device Manager « ANDROID TÜRKİYE yazımızdaki gibi Hi Suite yazılımı ile tüm verilerinizin yedeğini alabilirsiniz. Ayrıca başlamadan önce Turkcell T20′nizin şarjının dolu olduğundan emin olun.
2- http://www.turkcell.com.tr/downloads...C_22.11.11.zip adresinden yeni yazılımı indirin ve bilgisayarınıza kaydedin.
3- Bilgisayarınıza kaydettiğiniz dosya sıkıştırılmış bir dosyadır, bu sıkıştırılmış dosyayı bir sıkıştırma programı (WinZip, WinRar) ile açın. Bu dosyayı açtığınızda 3 klasör ve altında 3 dosya göreceksiniz. Ana Paket, Firmware Paketi, Özelleştirme Paketi. Her üç klasörün altında update.app isimli sürüm dosyası göreceksiniz.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
4- SD Kartınızda dload isimli bir klasör oluşturacağız. Bunun yapmak için :
  • Turkcell T20′yi bilgisayarınıza Usb kablo ile bağlayın
  • Bilgisayarınızdan T20 Sd kartını disk olarak görebilmek için Menü -> Bildirimler ‘i seçerek ya da dokunmatik ekranda yukarıdan aşağıya doğru parmağınızı kaydırarak bildirimleri açın ve Usb bağlandı sekmesini seçin.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
  • Gelen Ekrandan Usb Depolama birimini aç ‘ı seçerseniz artık bilgisayarınızda T20 SD kartını bir harici disk olarak görebileceksiniz. Windows işletim sisteminizden artık SD kartınızda dload isimli klasörü oluşturabilirsiniz.
5- Bir önceki adımda dload isimli klasörü oluşturduktan sonra Ana Paket klasöründeki update.app isimli dosyayı bu klasöre kopyalayın. Kopyalama işlemi bittikten sonra bilgisayarınız ile T20 arasındaki kablo bağlantısını çıkarın.
6- 4. adımdaki gibi Menü -> Bildirimler ‘den USB depolama birinini kapat ‘ı seçin.
7- Ayarlar -> Depolama -> Yazılım Yükseltme -> Hafıza Kartından Günceleme menüsünü takip ederek yazılım güncellemesini seçin ve telefonu kapatıp açın. Bu işlem yakalaşık bir 5 dakika sürecektir. Bu sırada eğer telefonunuz uzunca bir süre işlem yapmadan kalıp kilitlenirse cihazın pilini çıkarıp takarak yeniden başlatın ve işlemi tekrarlayın.
8- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, bu sefer “Firmware Paketi” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
9- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, tekrar ”Ana Paket” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
10- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, bu kez “Özelleştirme” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
Tüm bu işlemleri başarılı bir şekilde ve adım adım doğru bir şekilde yerine getirirseniz Turkcell T20 cihazınızı yeni yazılım versiyonuna yükseltmiş olacaksınız. Farkındayız kolay bir işlem değil. Normal şartlarda update.app dosyasını bir kez kopyalamak ve güncellemek yetiyor fakat anladığımız kadarı ile firmware tarafında da ciddi bir değişiklik var bu nedenle 2 kez ana paket’i yüklüyoruz.
Kolay gelsin Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride. Umarız başarı ile uygulayabildiniz tüm adımları. Artık yeni yazılım versiyonuna geçtiyseniz Ayarlar -> Telefon Hakkında menüsüne girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü göreceksiniz :
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İletişim

Skype: berkahmetkirca