QtADB Android Manager Kullanımı ve Detaylı İncelemesi

23 Aralık 2011 Cuma Bugünkü yazımızda sizlere android telefonlar için çok faydalı bir windows aracını tanıtıp kullanımı hakkında faydalı bilgiler vereceğiz.

Nedir QtADB Android Manager ve Neye Yarar ?

Bu bilgisayar uygulaması ile telefonunuza bilgisayardan erişebilir. İsterseniz uygulama yükleyip kaldırabilir. isterseniz ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ya da system dosyalarınızda değişiklikler yapıp romunuzu editlemede kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile neler yapılabileceğini aşağıda uzun uzun anlatan bir yazı okuyacaksınız.

QtADB Nasıl Kurulur ve Alt Yapı Olarak Ne İster ?
Bu uygulamayı kurmak ve kullanmak için gerekenler:
*Windows bir işletim sistemi
*Framework 4.0 ve üstü
*Android SDK
*Java JDK
*Telefonunuzun sürücülerinin bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir

1.Önce yukarıdakilerin hepsinin kurulu olduğuna emin olun.
2.Daha sonra uygulamamızı aşağıdan indirin
İNDİR

3.Uygulamayı masa üstüne atıp herhangi bir .zip programı ile içindekileri masaüstüne çıkarın.
4. Yeşil Android iconlu QtADB uygulamasına çift tıklayıp açın.
5.Karşınıza gelen ekran sizden android sdk'nın içindeki adb path dosyasının yerini göstermenizi isteyecektir. Sırasıyla:
BilgisayarımC:Program FilesAndroidandroid-sdkplatform-tools Şeklinde platform-tools klasörünü gösterip tamam diyin.
6.Program kullanıma hazır.

QtADB Android Managerin Menüleri ve İşlevleri

android manager

Dosyalar Menüsü

android manager

 

Uygulama Kurma
Yukarda görüldüğü gibi bu menü ile istediğiniz programı tek tıkla bilgisayardan telefonunuza kurabilir ya da istemediğiniz programı telefonunuzdan silebilirsiniz.
Program kurmak için masa üstünüze apk dosyasını atın soldaki menüde masa üstünüzün olması gerekir yukardaki resimdeki gibi. Eğer sizde masaüstü çıkmadıysa üstte ki seçmeli menüden masaüstünü seçin. Kurmak istediğini uygulamanın üzerine sol taraftaki ekrandan tıklayın klavyedeki f4 tuşuna basın . Otomatik olarak kuracaktır.
Dosya kopyalama
Soldaki menüden telefona kopyalamak istediğiniz dosyayı seçip f5 tuşuna basın kopyalacaktır.
Dosya ve uygulama Silme
Silmek istediğiniz dosya ya da uygulamanın üzerine tıklayın ve f8 tuşuna basın

Uygulamalar Menüsü

android manager 3

Bu menüden uygulamaları kaldırabilir, yedekleyebilir, android marketi açabilir ve uygulamayı güncelleyebilirsiniz.

Telefon Bilgisi Menüsü
android manager 4

Bu menüden yukarıdaki gibi telefonunuz hakkında tüm bilgileri alabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü Menüsü
android manager 5

 

Bu menüden telefonunuzun ekran görüntüsünü kolayca alabilirsiniz. Ekran görüntüsü alırken telefonunun ekranının açık olmasına dikkat edin yoksa kapkara bişeyle karşılaşırsınız :)

Kabuk Menüsü
android

Bu menüye android sisteminin kodlarını yazarak terminal emulatör gibi kullanabilirsiniz. Genelde a2sd ve diğer rom çeşitlerinde o romun kodunu yazmak gerekiyor. Bunun için işlevsel bir uygulama.

Mesajlar Menüsü
Bu menüyü kullanabilmek için wifi bağlatınız olması gerekiyor. Bu menüden mesajlarınızı bilgisayar ekranından okuyabilir cevaplarını yine bilgisayar üzerinden yollayabilirsiniz.

Günlük Dosyası Menüsü (logcat)
android

Belkide en önemli menülerden biri. Yaptığı işe gelecek olursak telefonunuzda hangi işlemler yapılıyor bunu saniyesi saniyesine bilgisayar ekranına yansıtır. Peki napalım bunu ne işe yarar diyorsanız yanılıyorsunuz :) Eğer custom rom kullanıyorsanız ve romu yeni flashlamışsanız çoğu zaman duyuyoruz yavvv ben romu flashladım ama beyaz ekranda kaldı niye diye :) İşte bunun niyesi bu logcat te gizli aslında. Romu flashladıktan sonra bu uygulamayı çalıştırırsanız rom kurulumunda hata verip vermediğini görebilir ve boşu boşuna 15 dakika beklemezsiniz telefon ha şimdi açılcak ha birazdan açılacak diye. Ayrıca rom makerlık yapmak istiyorsanız ve yaptığınız rom açılmıyorsa açılmama nedenini ve hangi uygulamanın engel olduğunu logcat sayesinde bulabilir ve hatanızı düzeltebilirsiniz.


Bu rehber bir Android Developers Türkiye yapımıdır. Alıntı yapılması durumunda konunun linki açık ve tıklanmaya müsait bir şekilde verilmelidir.


 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İletişim

Skype: berkahmetkirca